ANU Supercomputer Facility

Wall-mounted monitors, upgraded table and glazed windows with a 'glowing' effect from the corridor.

The Australian National University Supercomputer Facility (ANUSF) provides advanced computing support to computational science, engineering, social science and the humanities.


Designed by Swell Design Group, built by Screenmakers and project managed for the ANU by Paul Kuske, the facility also supports researchers with expertise at all levels.


Screenmakers refurbished the old table in the meeting room by adding aluminium cladding in two sections by router-cutting areas for five communications ports through the centre of the table. The table legs were changed to round pipe, and all exposed edges were given a metallic finish. The table-top was then painted in a two-pack polyurethane white finish, with a graphic image printed on one corner. It was then sprayed in four coats of extra-hard polyurethane clear topcoat for protection.


A fabricated Dibond wall was created to house two large monitors, with three brushed-silver graphic panels and folded returns.


In the foyer, a decorative artwork was made for the stairwell. This was digital flatbed printed on brushed-silver Dibond, fabricated with folded returns, made in two sections to butt-fit neatly above each other and wall-mounted on keyhole plates. After printing, a clear satin-matt finish was applied for a non-reflective finish and to make it easy to clean.

Meeting room before upgrades.
Existing table upgraded by Screenmakers.
Decorative artwork in the stairwell.
The corridor was upgraded and glazing added to the meeting-room windows.

The corridor area was upgraded with a digital-printed glazing film on the large windows. The graphic film was printed on 3M clear-cast vinyl in a translucent ink finish and backed up with dusted crystal-frosted film for privacy. This film creates a wonderful glowing effect from the meeting room when the lights are on in the corridor. Also in the corridor is a printed graphic panel "Fishbowl" signifying the entrance to the meeting room.

In the foyer, Screenmakers also added directional column signage, a directory board and brushed-silver Dibond panels to house a monitor. The entry panels were frosted in 3M vinyl glazing film for privacy.